PROJEKTAI

Šeimos kortelė turi 100 partnerių, tarp jų – ir verslios mamos

Print Friendly, PDF & Email

Rugsėjo 1 d. pradėjusi veikti Šeimos kortelė jau džiaugiasi radusi 100 įvairių partnerių visoje Lietuvoje. Mažesnės ar didesnės nuolaidos bei specialūs pasiūlymai skirti gausioms šeimoms ar šeimoms, auginančioms neįgalų vaiką.

Kiekviename regione atrasime bent kelias vietas, kuriose už akies užklius lipdukas, žymintis Šeimos kortelės privilegiją.  Šeimos kortelė_versli mama

Didieji prekybos tinklai MAXIMA ir RIMI prie šios programos prisijungė nuo pat pradžių.

Kadangi šie tinklai turi savo lojalumo korteles, šeimos, turinčios Šeimos kortelę, turi tik vieną kartą užregistruoti ją prekybos centre – daugiau dėl papildomų nuolaidų ar papildomai kaupiamų taškų galvoti nebereikia. Lojalumo kortelė tampa Šeimos klubo (MAXIMA) nare ir joje jau yra aktyvuotos privilegijos, teikiamos Šeimos kortelei.

Prie kortelės programos prisijungė ir regioniniai prekybos tinklai: Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas, vienijantis net 35 parduotuves Ukmergėje ir Ukmergės rajone. Čia su Šeimos kortele taikoma 5 proc. nuolaida visoms prekėms, išskyrus tabaką ir alkoholį.

UAB „Gulbelė“ Šakių rajone (69 parduotuvės) skirtingoms prekių grupėms suteikia nuolaidas nuo 20 proc. iki 30 proc.

UAB Trakų kooperacijos prekyba, kurios tinkle yra 13 parduotuvių Trakų rajone, suteikia 5 proc. nuolaidą maisto prekėms ir 7 proc. pramoninėms prekėms.

Kavinės, picerijos ir kitos pramogos

Gausios ir neįgalius vaikus auginančios šeimos labai laukiamos ir kavinėse, picerijose, kitose pramogų vietose.

Tauragėje picerija Kings Pizza suteiks 15 proc. nuolaidą dienos pietų meniu. Pjazz šeimos kortelė versli mama

Vilniuje su Šeimos kortele laukiami lankytojai  blynų restoranėlyje Pirmas blynas (15 proc. nuolaida), Pjazz (50 proc. nuolaida visų dydžių picoms valgant restorane) ir restorane Pilialaukis, kuriame suteiks nuolaidų ne tik maistui (20 proc.), bet ir pramogoms (net 50 proc. nuolaida vaikų gimtadieniams ir t. t.)

Prie Šeimos kortelės programos jungiasi ir vandens pramogų grandai: vandens parkas Vichy, suteikiantis net 20 proc. nuolaidą visiems bilietams, ir Trasalis Trakuose, kur bus pritaikyta 25 proc. nuolaida vandens pramogoms.

Radailiuose Šeimos kortelės turėtojų laukia DINO parkas, kuriame atvykę su šeima aplankysite nuostabų dinozaurų parką ir apverstą namą (bus suteikta 15 proc. nuolaida), o išalkę pavalgysite Radailių dvare su 10 proc. nuolaida sąskaitai.

Mažuose miesteliuose – draugiškos šeimai įmonės

„Mažesniuose miestuose įmonių nėra tiek daug, tačiau atrandame įstaigas, kurios mielai jungiasi prie šios programos“, – sako Šeimos kortelės programą administruojančios Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vadovė Jurgita Pocienė.

Antai Alytuje įsikūrusi Senamiesčio drabužinė suteikia 20 proc. nuolaidą visoms prekėms ir paslaugoms. Šešias rūbų parduotuves įkūręs R. Šukys suteikia prekėms 10 proc. nuolaidą. Jo parduotuves galima rasti Kuršėnuose, Ventoje, Akmenėje, Pasvalyje ir Žagarėje.

Tarp partnerių yra nemažai įmonių, turinčių platų prekybinį tinklą visoje Lietuvoje: Optikos pasaulis, Office Day, Kika, Vilpra ir kt. Todėl, pasak Jurgitos, ir atokesnėse Lietuvos vietose galima pasinaudoti jų teikiamomis nuolaidomis.

Versli mama Alina – tarp kortelės partnerių

Portalo VERSLI MAMA tinklaveikos narė Alina Sinicė prieš šešerius metus įkūrė ir iki šiol puoselėja šeimos socialinį verslą – ikimokyklinio ugdymo įstaigą Baltų šalelė. Joje vaikų ugdymas paremtas gimtąja kultūra.

Pasak Alinos, tarp darželio klientų yra keletas gausių šeimų; viena augina ir neįgalų vaiką. Sužinojusios apie teikiamas nuolaidas, dėl jų kreipėsi dar net neturėdamos Šeimos kortelės, tik žinodamos, jog ši kortelė joms priklauso. Nuo rugsėjo 1-osios nuolaidos buvo pritaikytos tiek registracijos mokesčiui, tiek ugdymui ar priežiūrai darželiuose Baltų šalelė.

Kelių įvairių asociacijų steigėja, narė ir valdybos narė Alina įsitikinusi, kad šeimoms yra svarbi kokybė, pradedant nuo skanaus ir sveiko kasdienio maisto, ilgai tarnaujančių žaislų ar rūbų iki kamerinio ugdymo nedidelėse grupėse darželiuose, įvairaus laisvalaikio užimtumo ir pan.

„Gausi šeima neturėtų būti priversta viso šito atsisakyti. Tad mūsų šeimos verslo nuolaida drauge su savivaldybės kompensacija padeda pavirsti realybe kitų gausių šeimų tėvų svajonėms“, – šypsosi Alina.

Pasmalsavus, kaip buvo apskaičiuotas nuolaidos dydis, paaiškėjo, kad likęs šeimos mokestis turi padengti sąnaudas, t.y. finansinis rezultatas lieka lygus nuliui.

„Kadangi verslas yra socialinis, neturintis tikslo uždirbti pelną, tai net jei ir visos šeimos gautų nuolaidas, būtų pasiektas tikslas – suteikta gera aplinka vaikams, geros darbo sąlygos darbuotojams ir mylimas darbas pačiai sau“, – atvirauja Alina. Jei pelno uždirbama, jis reinvestuojamas į darželio aplinkos ir ugdymo kokybės gerinimą.

***

Užsisakyti kortelę gali visos daugiavaikės šeimos ir šeimos, auginančios ar prižiūrinčios neįgalų vaiką (nepaisant jo amžiaus). Tai reikia padaryti sistemoje www.spis.lt.

Visa informacija apie Šeimos kortelę https://seimos-kortele.lt

Straipsniui iliustruoti panaudotos nuotraukos iš Daugiavaikių šeimų asociacijos MES ir portalo VERSLI MAMA archyvų.

Portalą VERSLI MAMA administruojanti VšĮ „Versli mama“ yra Šeimos kortelės ambasadorė.

Straipsnis parengtas įgyvendinant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Šeimos kortelės partnerių įtraukimas ir informacijos apie šeimos kortelę sklaida“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.