Aktualu

Per karantiną Motinos diena tebūnie išMAMi

Print Friendly, PDF & Email

Artėja Motinos diena, ir visi sukame galvas, kaip nustebinti ir pradžiuginti savo mamas, laikantis karantino. Geriausia dovana, be abejo, yra mūsų dėmesys. Technologijų ekspertas Arnoldas Lukošius pateikia 4 patarimus, kaip jį parodyti saugiai ir originaliai.

1. Pažadinkite savyje vaiką ir kurkite Motinos diena_Pic Collage_versli mama

Brangiausia dovana mamai – akimirkos, praleistos drauge su vaikais. Tad sukurkite mamai gražiausių prisiminimų rinkinį: fotoalbumą, koliažą arba originalų atviruką. Visai kaip vaikystėje, tik išmaniau.

Tokį virtualų sveikinimą galite paruošti į savo išmanųjį telefoną įsidiegę programėlę PicCollage Photo & Grid Editor. Joje rasite platų atvirukų rėmelių, lipdukų, užrašų ir fonų pasirinkimą. Sukurti unikalų pasveikinimą galėsite iš savo mobiliojo telefono įkėlę pasirinktas nuotraukas su mama bei suraitę asmenišką elektroninį sveikinimą.Motinos diena_Prisma_versli mama

Jei ieškote kažko ypatingo, savo mamos nuotraukas galite paversti meno kūriniais su Prisma Photo Editor. Aplikacija veikia labai paprastai – įkėlus nuotrauką, pasirinkite iš daugiau nei 300 skirtingų filtrų ir stebėkite kaip jūsų užfiksuotos akimirkos kartu tampa autentiškais piešiniais.

2. Nustebinkite savo talentais

Tiems, kurie nori mamą pradžiuginti gyvais sveikinimais, rekomenduojame nufilmuoti smagų vaizdo klipą ar netgi įrašyti dainą. Tam šiandien jau nereikia ypač sudėtingos technikos – užtenka vos kelių išmaniųjų aplikacijų.Motinos diena_Snapchat_versli mama

Pavyzdžiui, trumpą nuotaikingą vaizdo klipą su įvairiais filtrais ir net skirtingais balsais galite nufilmuoti naudodami Snapchat. Įsijungę programėlę, pirmiausia pasirinkite jums patikusį filtrą, tuomet spauskite įrašymo mygtuką ir jį laikykite tol, kol nufilmuosite sveikinimą. Įrašę savo sveikinimą, jį išsaugokite – taip galėsite jį parsisiųsti į savo įrenginį bei persiųsti savo mamai.Motinos dienai_Spire music recorder_versli mama

Jeigu mėgstate dainuoti, galite įrašyti mamai skirtą dainą. Tai padės padaryti išmanioji įrašų studija Spire: Music Recorder & Studio. Aplikacija ne tik atpažįsta balsą ir instrumentus, leidžia redaguoti ir miksuoti įrašą, bet ir suteikia galimybę lengvai ir paprastai dalintis užbaigtu kūriniu.

3. Amžinai madingi skambučiai

Jeigu šventinę Motinos dieną šiemet leisite atskirai, skirkite laiko ilgam ir kokybiškam garso ar vaizdo skambučiui – dalinkitės prisiminimais, juokitės ir planuokite, ką kartu nuveiksite, kai susitiksite.

Vaizdo skambučiams rinkitės patikrintas priemones – „Facebook Messenger“, „Skype“ arba „WhatsApp“ išmaniąsias programėles.

O jei tiek jūs, tiek mama naudojate „Apple“ išmaniuosius telefonus, išbandykite specialią „FaceTime“ vaizdo skambučių funkciją, kuri leidžia skambinti su vaizdu ir atsiliepti į vaizdo skambučius nemokamai ir be jokių papildomų programėlių.

4. Gėlės ir dovanos į namus

Taip pat mamą galite nustebinti ir netikėtomis staigmenomis, pavyzdžiui, gardžia vakariene arba pavasarinių gėlių puokšte tiesiai į namus.

Lakstyti po prekybos centrus dar nebūtina – puikią dovaną galite išrinkti ir elektroninėse parduotuvėse. Galbūt surinksite mamos mėgstamiausių maisto ir gėrimų produktų krepšelį, gal užsakysite įdomią knygą, o gal išrinksite kuponą mamos mėgstamai veiklai? Kad ir kas tai bebūtų, svarbiausias mamai – jūsų dėmesys.

Iliustracijos – pranešimo spaudai autorių.

_____________________________________________________________________

Taip pat skaitykite:

Ką reiškia nemeilė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.