Namai

Saugaus greitpuodžio naudojimo instrukcija

Print Friendly, PDF & Email

Itin užimti žmonės, kurie didžiąją dienos dalį praleidžia darbe, grįžę namo paprastai nori kuo greičiau atlikti namų ruošos darbus ir likusią dienos dalį skirti poilsiui. Todėl tokiais atvejais ieškoma įvairių sprendimų, padedančių taupyti laiką. Vienas iš tokių gali būti greitpuodis. Deja, tačiau skubant dažnai užmirštamas saugumas. Taigi šiame straipsnyje aptarsime, kaip saugiai naudotis greitpuodžiu.

Puodas, pasižymintis neįprastomis savybėmis

Greitpuodis – garų slėgio principu veikiantis puodas, kurio viduje yra specialus vožtuvas. Indui įkaitus, jo viduje esantis vanduo tampa garais, todėl padidėja slėgis. Aukštas garų slėgis turi du neįprastus efektus. Pirmasis – veikiant slėgiui susidaro aukštesnė virimo temperatūra, kuri paspartina maisto išvirimo trukmę.

Antrasis – dėl aukšto slėgio produktai greičiau įsisavina vandenį, pavyzdžiui, mėsa greičiau tampa minkšta. Be to, didelis garų slėgio sukeliamas karštis skatina karamelizaciją. Tai leidžia atrasti daug naujų skonių. Greitpuodyje galima ruošti pačius įvairiausius produktus ir patiekalus: pupeles, artišokus, ryžius, taip pat sriubas, padažus ir dar daugiau. Taigi tai išties universalus sprendimas. Jeigu ir jūs norite tokio pagalbininko virtuvėje, apsilankykite Zana.lt ir įsigykite jį internetu.

Saugaus naudojimo principai

Ruošiant maistą greitpuodyje svarbiausia laikytis pateiktų nurodymų. Pirmasis – virti jame tik tokį maistą, kuris virimo metu neputoja ir taip neblokuoja slėgio išleidimo sistemos. Druska į šį puodą turėtų būti beriama tik vandeniui užvirus. Svarbu, kad indas nebūtų pripildytas daugiau nei nurodyta maksimali riba. Jei jos nėra, rekomenduojama pripildyti maždaug du trečdalius puodo. Jei verdami produktai, kurių tūris verdant didėja, skysčiu geriausia pripildyti vos pusę indo.

Greitpuodis negali būti naudojamas be skysčio. Tokiu būdu jis gali būti pažeidžiamas, o ruošiamas maistas nuvilti tiek savo tekstūra, tiek skoniu. Labai svarbu, kad puodo dantis būtų uždarytas tinkamai. Tai darydami turite išgirsti spragtelėjimą, kuris identifikuoja tinkamą greitpuodžio uždarymą ir galimybę juo saugiai naudotis.

Naudojant greitpuodį galima mėgautis ne tik sveikesniais, bet ir gardesniais patiekalais per trumpesnį laiką nei įprasta. Svarbiausia – saugus jo naudojimas. Jei vis dar nesate tikri dėl šio maisto gaminimo įrankio, pasikonsultuokite su profesionalais. Jie mielai atsakys jums į visus rūpimus klausimus.

Partnerio turinys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.