Moteriškai

Kol jauna ir kai suaugusi: 29 skirtumai

Print Friendly, PDF & Email

Jaunystė – kvailystė? Branda – išmintis?  Kaip banalu ir ne visada tikra. Tai ne apie dukras ir mamas, jaunas merginas ir „tetas“. Yra išmintis, kuri ateina su metais, bet būna, kad metai ateina vieni. Vienos moterys lieka amžinai jaunos, kitos – suauga anksti… Kartais net nereikia mano kasdienių patarimų dukrai, kuriuos rašau, deja, ne kasdien, kad mano dukra greičiau suaugtų. Neretai ir jos patarimai man prideda jaunystės 🙂

  1. Kol esi jauna, manai, kad meilė nuo mokyklos suolo yra visam gyvenimui, o kai esi suaugusi,  žinai, kad kiekviena meilė yra visam gyvenimui.
  2. Kai esi jauna, gali pasikloti kaip kilimėlis anapus durų dėl kito žmogaus ir žemintis dėl savo jausmo iki begalybės,  kai esi suaugusi, nudobi keliais sakiniais tą, kuris už durų, ir, pasisukusi ant kulniuko, nueini neatsigręždama.
  3. Kai esi jauna, tau sunku be priežasties ar tikslo pasakyti kažką gražaus kitam žmogui, o kai esi suaugusi – žinai, kad komplimentais laistomi žmonės auga.
  4. Kai esi jauna, tau reikia nuolat klausinėti, kad sužinotum, o kai esi suaugusi – žinai iš anksto ir jam nereikia apie nieką prisipažinti.
  5. Kai esi jauna, žinai, kad ryškus lūpdažis gali paslėpti neplautus plaukus, o kai esi suaugusi – žinai, kad ryškus lūpdažis paslepia viską.
  6. Kol esi jauna, bijai supažindinti savo naująjį kavalierių su savo gražiomis draugėmis, o kai esi suaugusi – turi tikrų draugių, kurios niekada nesistengs to kavalieriaus nuvilioti.
  7. Tu esi jauna, kol manai, jog gali pakeisti kitą žmogų pagal savo įsivaizdavimą, kai esi suaugusi, džiaugiesi, kad sugebi priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra.
  8. Kol esi jauna, tau atrodo, kad kiekvienas pralaimėjimas yra tragedija, kai esi suaugusi, žinai kad pralaimėti mūšį dažniausiai reiškia laimėti karą.
  9. Kol esi jauna, pavydi savo draugėms, kai esi suaugusi – džiaugiesi, kad draugėms sekasi.
  10. Kol esi jauna, žiūri filmus, kai suaugi – skaitai knygas.
  11. Kai esi jauna, tau atrodo, kad meilė truks amžinai, kai esi suaugusi, supranti, kad amžinai ir yra „čia ir dabar“.
  12. Kol esi jauna, tau svarbu, ką žmonės sako, kai esi suaugusi – vertini tik tai, ką jie daro.
  13. Esi jauna tol, kol investuoji į daiktus, kai esi suaugusi – investuoji į emocijas ir į save.
  14. Kol esi jauna, manai, kad reikia rėkti, kad tave išgirstų, kai esi suaugusi, supranti – išgirs tave tik tada, kai kalbėsi tyliai.
  15. Kol esi jauna, bet kokia kaina nori patikti, kai esi suaugusi, žinai, kad nesikeisi tik tam, kad patiktum.
  16. Kol esi jauna, sakai „gyvenime –kaip kine“, kai esi suaugusi, žinai, kad kine – kaip gyvenime.
  17. Kol esi jauna, sakai „gal kitą kartą“, kai esi suaugus, supranti, kad nebus kito karto, jei nebus šito.
  18. Kol esi jauna, galvoji, kad sekse yra bėdų dėl to, kad kažką tu darai ne taip,  kai esi suaugusi, žinai, kad sekse gali būti tik  vienintelė bėda – netinkamai pasirinktas partneris.
  19. Tu esi jauna, kol gauti dovanas yra pats didžiausias džiaugsmas, o suaugi tada, kai patiri, kad dovanoti kitam yra daug didesnis  malonumas.
  20. Tu esi jauna, kol nori slėpti savo trūkumus, bet esi jau suaugusi, kai išdrįsti juos demonstruoti.
  21. Tu esi jauna, kol svajoji apie turtingą vyrą, o kai supranti, kad  dosnus vyras (ne finansine prasme)  yra daug vertingesnis gyvenimo palydovas – esi suaugusi.
  22. Tu esi jauna, kol svajoji apie nerealius Jimmy Choo batelius vienam vakarui, ir esi jau suaugusi, kai perki gražius (!) ir dieviškai patogius kedus, kurie prisigers kelionių dulkių tolimose ir artimose pasaulio vietose.
  23. Tu esi jauna, kol nori būti panaši į tą ar aną, bet jau esi suaugusi, kai suvoki, kad nori ir gali būti kitokia.
  24. Tu esi jauna, kol sakai „aš niekada to neatleisiu“, bet esi jau suaugusi, kai sugebi viską atleisti. Ir  paleisti į visas keturias puses.
  25. Kol esi esi jauna,  manai, kad į pasimatymus galima eiti tik su vaikinais, kai esi suaugusi, žinai, kad geriausi pasimatymai yra su savimi.
  26. Kai esi jauna, kažką darydama vis dar pagalvoji „…oh, jei sužinotų mama”, kai esi suaugusi, galvoji „na ir kas, kad sužinos mama, galiu pati jau pasakyt”.
  27. Kai esi jauna, pastebi savo mamos klaidas, kurios tave erzina, kai suaugi, pastebi, kad tas klaidas kartoji pati. Tai žiauriai užknisa.
  28. Kol esi jauna, darai kvailystes netyčia, o kai esi suaugusi, kvailystes darai sąmoningai ir su didžiausiu malonumu.

Jaunystė nėra trūkumas, ji praeina. Mes tiesiog visos suaugam skirtingu laiku…

Protoaistros Facebooke

Protoaistros tinklaraštis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.