Pinigai

Programėlė „Fundvest“ atveria naujas investavimo galimybes verslui

Print Friendly, PDF & Email

Praėjusių metų gruodį Lietuvoje veiklą pradėjęs Estijos startuolis – išmanioji investavimo programėlė „Fundvest“ – sparčiai plečiasi. Platforma, kuria jau naudojasi Baltijos šalių mažmeniniai investuotojai, nuo šiol tampa prieinama ir juridiniams asmenims, rašoma portalui VERSLI MAMA atsiųstame pranešime spaudai.

Juridinis asmuo, norėdamas naudotis mobiliąja „Fundvest“ programėle, turi būti registruotas Baltijos šalyse ir turėti identifikacinį juridinio asmens LEI kodą (angl. Legal Entity Identifier).

„Fundvest“ įkūrėjo ir vadovo Rasmus Klaassen teigimu, Lietuvos potencialas ir finansinių technologijų naujovių poreikis nuolat auga.

„Šiuo metu daugiau nei pusė „Fundvest“ vartotojų  yra iš Lietuvos, todėl mūsų tikslas – pasiūlyti patogias ir inovatyvias investavimo galimybes ne tik žmonėms, bet ir verslui – tampa realybe“ , – teigia R. Klaassen.

Bet kuris registruotas „Fundvest“ vartotojas, jau turintis savo privačią asmeninę paskyrą, gali inicijuoti korporatyvinės paskyros sukūrimą. Atlikus visus būtinus patikrinimo veiksmus ir gavus galutinį patvirtinimą, asmenys, kuriems suteikiama teisė atstovauti bendrovei, prijungiami prie korporatyvinės paskyros „Fundvest“ programėlėje.

Pasak „Fundvest“ įkūrėjo ir technologijų vadovo Martins Untals, programėlės funkcionalumas orientuotas į vartotojo patogumą – ji leidžia paprastai auginti ir valdyti savo finansinį kapitalą, ką jau patvirtino programėlės naudotojai.

„Mobiliojoje programėlėje registruota bendrovė gali turėti atskiras kelių valiutų sąskaitas, suteikiančias prieigą prie JAV ir ES vertybinių popierių biržų, įsigyti įmonių akcijų ir biržoje prekiaujamų fondų (angl. exchange-traded funds, EFTs) vienetų bei naudotis automatinio investavimo funkcija. Tai, ką iki šiol siūlėme fiziniams vartotojams, tampa atvira ir investuoti norintiems juridiniams asmenims“ , – sako M. Untals.

R. Klaassen teigimu, investavimo platformos sukurti ir veiklai plėsti Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse bendrovė iš investuotojų yra pritraukusi 800 tūkst. EUR investiciją, todėl ateities planai ir sparta – ambicingi.

Privalumas – mažesni mokesčiai

„Fundvest“ išskirtinumas – skaidrūs ir paprastai mažesni nei konkurentų mokesčiai. Programėlės naudotojai sudaryti sandorį gali už fiksuotą 0,35 proc. komisinį mokestį nuo sudaromo sandorio vertės bei 0,5 proc. valiutos keitimo mokestį, kai sandoris sudaromas ne euro zonoje.

„Fundvest“ veikia „Android OS“ ir „iOS“ aplinkose. Į išmanųjį telefoną ją galima parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

„Fundvest“ yra Lietuvos banko licencijuota finansų maklerio įmonė, savo veiklą Lietuvoje pradėjusi praėjusių metų pabaigoje. Šis Baltijos šalių startuolis, 2020 m. veiklą pradėjęs Estijoje, šiandien biurus turi Vilniuje ir Taline.

Nuotrauka asociatyvinė © Canva.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.