Renginiai

Kvietimas į Socialinių inovacijų festivalį BiZzZ`17

Print Friendly, PDF & Email

Rugpjūčio 18–20 dienomis Zarasų rajone, Antalieptėje įsikūrusiame Inovatorių slėnyje, jau 6 metus iš eilės įvyks socialinių inovacijų festivalis – BiZzZ’17. Festivalis dalyvius kviečia klausytis įkvepiančių pranešimų bei diskutuoti, bendrauti ir kurti naujas, inovatyvias idėjas. Šiais metais festivalio epicentru taps įvairovės ir integracijos tema, pakviesianti festivalio dalyvius ieškoti novatoriškų idėjų ilgalaikėms socialinėms problemoms.

„Visuomenė, kurioje šiandien gyvename, tampa vis dinamiškesnė, tad festivalio tema su kiekviena diena tampa vis aktualesnė. Esame įpratę neišlipti iš komforto zonos, užmerkti akis ir nepastebėti to, kas vyksta prieš pat mus. Šįmet festivalio temą nagrinėsime trimis kryptimis: kaip kultūra, technologijos ir verslas įgalina įvairovę. Vienas iš šio festivalio tikslų yra paskatinti darnų skirtingų visuomenės grupių vystymąsi bendroje erdvėje, neprarandant savo identiteto, bet turint lygias starto pozicijas,“ –  teigia organizatoriai.

Renginio dalyviai turės progą susipažinti su pažangiausiomis iniciatyvomis iš visos Lietuvos, kurios skatina žmonių bendradarbiavimą, tarpusavio skirtumus išnaudoja kaip pranašumą:  pabėgėlius įdarbinančia vyrų kirpykla  „Beardland”, draugystės ir bendravimo telefonu paslauga garbaus amžiaus žmonėms „Sidabrine linija“, judėjimo negalią turinčių žmonių aktyvumą ir mobilumą skatinančia paslauga   „Socialinis taksi”, moterų užimtumo ir ekonominio stabilumo judėjimu „Dress for success”, daugelio išankstinius nusistatymus sudrebinusio filmo „Stebuklų laukas“ kūrėjais,  „Code Academy”,  psichologe, TEDxVilnius pranešėja, savižudybių prevencijos programos Kupiškyje iniciatore  Valija Šap, Lietuvą ir Angliją sudrebinusiu projektu Padainuok man labanakt” bei daug kitų.

Socialinių inovacijų festivalis BiZzZ kviečia dalyvauti, pasiklausyti įkvepiančių pranešimų, įsilieti į neišsenkančias diskusijas, praleisti laiką gamtoje, kur vienoje erdvėje sutelkia per 180 socialinių inovatorių iš visos Lietuvos ir kaimynių užsienio šalių. Viso festivalio metu skleidžiasi tvaraus bendradarbiavimo idėjos, vyksta diskusijos, kuriami nauji pažangūs projektai, o renginį vainikuoja tradicinis naktinis žygis, renginio dalyvių kuriamas „pop-up“ restoranas, laužas ir gera muzika.

Visas artėjančio renginio naujienas sekite čia.

Renginį inicijuoja Nacionalinis socialinės integracijos institutas, organizuoja NVO Avilys, Inovatorių Slėnis bei programa SOCIFACTION. Partneriai – Britų Taryba, Geri Norai LT.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.