Veidai

Ievos svajonė – kurti stilingą vaikystę

Print Friendly, PDF & Email

Veros Gorbačiovos nuotr.VG Kids and Family Photography7 WALLS STUDIO

„Iš pradžių vaikai būna mūsų svajonės, vėliau tos svajonės virsta realybe, ir tuomet jau jie padeda mums įgyvendinti savo svajones“, – sako stilingų vaikų tinklaraščio įkūrėja stilistė Ieva Arnauskienė. Kartu su vyru Ramūnu auginanti 4 vaikus – 2 mergaites dvynukes ir 2 berniukus dvynukus – Ieva yra veiklios ir iniciatyvios mamos pavyzdys. Kūrybinga, vaikų mada besižavinti moteris šių metų pavasarį įgyvendino ilgai brandintą idėją – įkūrė stilingų vaikų tinklaraštį two_makes_six.

Tinklaraštis two_makes_six yra analogų Lietuvoje neturintis internetinis dienoraštis jau vien dėlto, kad jį kuria daugiavaikė mama. Kaip teigia Ieva, jos šeima yra išskirtinė, ir ji nėra girdėjusi, kad dar kas nors, turėdamas tiek vaikų, užsiimtų panašia veikla. Tinklaraštyje moteris pristato savo sukurtus drabužių derinius stilingiems vaikams, dalijasi vaikų stiliaus idėjomis, rekomendacijomis, praktiškais patarimais ir kitomis vaikų mados naujienomis.

Daugiau kaip 5 000 sekėjų turintis internetinis dienoraštis suburia vaikų madai neabejingus, siekiančius auginti stilingai besirengiančius vaikus, žinančius, kas yra stilinga vaikystė, tėvus. Įkūrusi tinklaraštį, Ieva neketina sustoti – versli mama puoselėja svajonę įsteigti internetinę drabužių parduotuvę, kurioje žmonės rastų visus drabužius, pašnekovės rodomus savo internetiniame dienoraštyje, ir iš ten galėtų jų nusipirkti.

Įgyvendinta jaunystės svajonė

Tad kaipgi veikliai ir kūrybingai mamai kilo mintis sukurti būtent apie vaikų madą rašantį tinklaraštį?

,,Kiek prisimenu, mane visuomet žavėjo vaikiški rūbai. Vaikystėje rengiau lėlės, paskui eksperimentavau su 8 metais jaunesnės sesers drabužiais. Namuose ištisai vykdavo madų šou“, – prisimena 4 vaikus auginanti mama. Svajojusi apie žurnalistiką, vis dėlto pasirinko lituanistikos studijas. Meniškos sielos asmenybė, kažkada netgi rašiusi eilėraščius, dabar rašo tekstus ir juos kūrybingai pateikia savo tinklaraštyje.

Už išugdytą stiliaus pojūtį Ieva, visų pirma, yra dėkinga savo mamai. „Mama visuomet ieškodavo išskirtinų, dar nematytų drabužių, išrinkdavo tik gražius rūbelius, kad net mokykloje visi stebėdavosi, kaip esu pasipuošusi. Kai vartau vaikystės nuotraukas, matau, kad visada būdavau labai gražiai aprengta“, – prisiminimais dalijasi Ieva. Pasak stilistės, būtent mama pirmiausia išlavina vaiko stiliaus pojūtį vaikystėje, ir užaugęs vaikas pasirenka, kokiu keliu eiti, o mama jį nukreipia tik teisingo kelio link.

Moteriai, mėgstančiai vaikus, teko ragauti darželio auklėtojos bei drabužių pardavėjos duonos, kol, kaip pati sako, subrendo realizuoti stilingų vaikų tinklaraščio idėją.

Stilingi vaikai – laimingi tėvai

Savo veiklą kupina idėjų pašnekovė vadina pašaukimu ir džiaugiasi, kad daugybei tėvų padeda suvokti vaikiškos mados subtilybes. Moteris pripažįsta, kad kurti vaikišką stilių jai yra labai smagu, juk vaikas yra kaip spalvota pasakų knygelė, tad ir jo stilius tūri būti žaismingas.

,,Dažniausiai madingais drabužiais rengiu savo vaikus, juos nufotografuoju ir nuotraukas arba nuotraukų koliažus pateikiu savo tinklaraštyje. Kaip pastebėjau, tai sukelia didžiausią efektą: iš karto sulaukiu teigiamos sekėjų reakcijos, klausimų, komentarų. Pirkėjas, kuriam tu siūlai vienokį ar kitokį drabužį, visuomet nori pamatyti, kaip atrodo juo aprengtas vaikas gyvai. Pavyzdžiui, kai buvo krikštynų metas, sulaukiau labai daug užklausų, kur ieškoti šiai progai skirtų drabužėlių“, – pastebi versli mama.

Ieva teigia, kad dirbdama su stilingais derinukais iki mažiausių smulkmenų viską apgalvoja, yra itin dėmesinga vaikų rūbų akcentinėms detalėms. Jos nuomone, stilingai papuošti vaikai padaro laimingesnius ir tėvus. „Todėl esu labai dėkinga savo sekėjoms, kad jos rašo, klausia, kad pasitiki manimi, juk tam ir sukūriau šį tinklaraštį, tai nėra tik mano hobis, tai – mano darbas, savirealizacija, mano gyvenimo būdas“, – atvirai prisipažįsta pašnekovė. Ir priduria, kad visuomet būna smagu, kai ją pasieka aktyvus skaitytojų grįžtamasis ryšys, dėl kurio ir verta nuolat stengtis.

Vaikų mada – suaugusių mados atspindys

Versli mama Ieva bendradarbiauja ir su lietuvių vaikiškų drabužių kūrėjais, kurie kreipiasi į ją, siekdami populiarinti savo sukurtą produkciją. ,,Mano pasirinkimas būtų padėti kūrėjams, juos parodyti. Džiaugiuosi, jog vaikiškų drabužėlių kūrėjai, kurdami naujas kolekcijas, labai stipriai tobulėja ir drąsėja. Jie nebebijo kurti ir kuria įdomius bei universalius drabužius, tinkančius tiek vaiko šventei, tiek darželiui“, – pasakoja Ieva.

Paklausta, ar Lietuvoje egzistuoja vaikiškų drabužių rengimosi kultūra, moteris atsako, kad ji pamažu atsiranda. „Pagal savo sekėjas matau, kai kurios taip puošia savo vaikus, iš užsienio siunčiasi rūbelius – ten tokios mados! Tik vaikiška mada labai panašėja į suaugusių madą. Pavyzdžiui, specialiai išleidžiamos mamos ir dukros drabužių kolekcijos. Dabar yra toks laikas, tai yra madinga, ir taip turi būti“, – akcentuoja stilistė.

Ji norėtų patarti mamoms nebūti tokioms drastiškoms ir leisti vaikams dėvėti drabužius su animacinių filmų herojais. „O ypatingai vaikams reikia personažų rūbų, kaukių, būtinai reikia leisti, kad vaiko spintoje kabotų princesės rūbas, skirtas mergaitėms, ar Halko kostiumas – berniukams. Vaikas yra vaikas, todėl tėvams derėtų atsižvelgti į vaiko poreikius ir leisti jam pasirinkti“, – pabrėžia vaikus suprantanti mama.

Mažiau reiškia daugiau

Stilingi vaikai, anot Ievos, nebūtinai turėtų dėvėti žymius vardinius drabužius. Stilistė akcentuoja, jog nėra būtinybės įdėti daug pastangų ir įsigyti krūvos rūbų, kad vaikams sukurtume stilingą įvaizdį. Derėtų atsirinkti, supirkti tikslingus rūbelius ir nepatingėti žaisti su jais.

„Gali išleisti tikrai nedaug ir sukurti šaunių rūbų derinukų. Tereikia pasisemti idėjų ar tiesiog pasitelkti truputį fantazijos. Dėl to ir sukūriau šį stilingų vaikų tinklaraštį, kad padėčiau tėvams fantazuoti, rengiant savo mažuosius“, – priežastį įvardija versli mama. Pasak Ievos, dabar vaikiškų rūbelių pasirinkimas tikrai nemažas ir, norint atrasti kažką išskirtinio, yra kiek sudėtingiau.

„Dėl ribotų finansinių galimybių ir laiko stokos tėvams sunkoka apsispręsti, kokius vaikiškus rūbus pirkti. Todėl iš pradžių patariu mamoms pabandyti iš turimų drabužių sudėlioti keletą derinių variantų ir neskubėti pirkti vien dėl to, kad pirktum. Stilius juk nėra priklausomas nuo mados. Kartais savitą stilių sukurti padeda tik keli išskirtinio modelio ar ryškesnių atspalvių drabužiai, avalynė bei įvairūs aksesuarai“, – atkreipia dėmesį vaikų stilių kurianti daugiavaikė mama.

Universalūs drabužiai visada madingi

Ievos nuomone, stilius ir kasdienybė yra neatsiejami vienas nuo kito, todėl ji tėvams pataria pirkti kuo universalesnius vaikiškus drabužius.

Žinoma, vaikams reikia ryškių spalvų, margumo, bet dabar yra tokia mada, kad geriau rinktis vienspalvius rūbus. Pavyzdžiui, neseniai buvusias madingas lietuvių kūrėjų sukurtas juodai ir baltai dryžuotas kelnes derinome beveik prie visko: nuo suknelių – iki šortų ir nuo guminių – iki batelių. Taip pat mamos noriai rinkosi metalo, tiksliau, sidabro spalvos striukes, derėjusias prie daugelio drabužių. Rusvai žalsvos spalvos vaikiškas švarką įvardyčiau kaip dar vieną prie visur tinkantį rūbą. Universalūs, prie įvairios aprangos derantys yra dar ir dabar labai madingi juodi guminiai botai.

„Savo tinklaraštyje stengiuosi parodyti kuo daugiau aprangos derinių, kad įsigiję vieną brangų drabužį, tėvai galėtų dažnai ir daug kur jį pritaikyti ir apie tą rūbą galima būtų kalbėti kaip apie pasiteisinusį pirkinį“, – universalios mados subtilybes atskleidžia versli mama.

Drabužiai – tik kokybiški ir patogūs

Renkantis vaikiškus drabužius, kaip vienus iš pagrindinių pasirinkimo kriterijų Ieva įvardija drabužio kokybę ir patogumą. Pasak jos, jau žiūrint į modelį galima vizualiai įvertinti, ar drabužis bus patogus, ar ne. Bet tam, kad užtikrintai pasakytum, ar dėvėdamas jį vaikas jausis patogiai, drabužį reikia ir pačiupinėti, ir apvilkti.

Ypač derėtų atkreipti dėmesį, ar nesunku rūbą vilkti per galvą, ar nešiurkšti jo medžiaga. Pavyzdžiui, būna labai gražių megztukų, bet, kai yra daugiau sąlyčio su kūnu, jie graužia, trina ir vaikas nenori jų dėvėti. „Tačiau mada ir stilius, kaip jau žinome, vis tik reikalauja šiokių tokių aukų, todėl tėvams, renkantiems drabužius, derėtų atrasti savo aukso vidurio taisyklę“, – rekomenduoja stilistė. Be to, ji atkreipia dėmesį, kad kiekvieną įsigytą drabužį, kad nenukentėtų jo kokybė, derėtų kruopščiai prižiūrėti: nemėtyti, tvarkingai sulankstyti, sukabinti, tinkamai skalbti. Ir savo pavyzdžiu drabužių priežiūros mokyti vaikus.

Išdrįskime svajoti!

Visur suspėjanti Ieva atvira: ,,Auginti 4 vaikus – ne juokai: kiekvienas su savo norais, nuotaikomis ir didžiuliu meilės troškimu. Viskas tampa daug lengviau, kai turi mylimą veiklą, kuri tave veda į priekį. Tik vaikų dėka nenustoju svajoti ir siekti svajonių. Begalinė, niekada neišsenkanti meilė vaikams griauna sienas ir verčia judėti tik į priekį. Jei ne mano vaikai, tai ir mano svajonė tebetūnotų giliai tamsiame kampe“.

Todėl ir kitas mamas, net ir auginančias daugiau vaikų, Ieva norėtų paskatinti drąsiai svajoti, siekti užsibrėžto tikslo. Pasak pašnekovės, visos idėjos anksčiau ar vėliau bus įgyvendintos, tik joms reikia laiko. ,,Mielosios, niekada nenustokime svajoti, nes net po didžiulės audros ateina ramybė, tik reikia mokėti išlaukti ir atėjus reikiamai akimirkai, čiupti svajonę ir niekada jos nebepaleisti“, – šypsodamasi apibendrina two_makes_six įkūrėja Ieva.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.