Aktualu

Vaikų vasaros stovyklos keliasi į Ignalinos miškus ir Karklę (mažiausios kainos pasiūlymas)

Print Friendly, PDF & Email

Ankstesniais metais prie įvairių ežerų vykdavusios Daugiavaikių šeimų asociacijos MES vasaros stovyklos šiemet skyla į dvi dalis: liepos mėnesį dvi pamainos poilsiaus Ignalinos rajone, o trečioji pamaina rugpjūčio pirmąją savaitę leis Karklėje, prie jūros. Iki vasario 14 d. kelialapį dar galima užsisakyti už pačią mažiausią kainą.

Kai svajoji, tai ir pildosi!

Ne veltui sakoma, kad svajoti reikia atsargiai, nes svajonės linkusios pildytis – Svajonių stovyklos sumanytoja Jurgita Pocienė net neslepia, kad vasaros stovykla prie jūros buvo sena jos pačios svajonė. (Belieka tik tyliai stebėtis, kodėl veikli ir organizuota daugiavaikė mama jos neįgyvendino anksčiau.) Kad ir kaip ten būtų, šiemet viena Svajonių stovyklos pamaina pagaliau svajos visai šalia ošiant Baltijai. „Esu tikra, kad vasaros poilsis prie jūros taps svajonės išsipildymu ir daugeliui vaikų, nes toliau nuo pajūrio gyvenantiems daugiavaikiams išsiruošti prie jūros ir toli, ir brangu“, – įsitikinusi šešis vaikus auginanti Jurgita.

Planuojama, kad rugpjūčio 6–12 d. Karklėje, SOS vaikų poilsiavietėje, stovyklaus 70 vaikų nuo 6 iki 14 metų. Į klausimą apie numatytą programą Jurgita netrunka išberti virtinės atsakymų: laukia sportas, kūryba, muzikavimas ir dainos, kelionės ir apsilankymas Jūrų muziejuje. Pajūrio oras, vėjas, saulė ir kopos, kaip ir reikia tikėtis, į programą taip pat įskaičiuoti.

Karklėje vaikai gyvens skandinaviško tipo palapinėse ir namukuose. Tiek vienuose, tiek kituose įvesta elektra, o šalia esančiame pastate bus ir 6 atskiros dušo kabinos, 6 tualetai bei skalbykla su džiovinimo spintomis. Pasirinkusieji gyventi šešiavietėse palapinėse, ko gero, nestokos romantikos: pati palapinė stovės ant medinio pagrindo, o į vidų reikės patekti per dengtą prieangį. Už jo lauks du miegamieji skyriai (3+3). Čiužiniai, pagalvės ir apklotas bus parūpinti, o patalynę ir rankšluosčius teks atsivežti patiems.

Toli, miške ir prie ežero

Versli mama_maistas_svajoniu stovykla

Svajonių stovykloje Kojotų kaime stovyklautojai maistą ruošis štai ant tokio keptuvo. (Organizatorių nuotr.)

Kam jūra ne naujiena, tam pritiks Svajonių stovyklos prie ežero: I pamaina vyks liepos 14–20 d., II pamaina – liepos 21–27 d. Tiesa, į šias pamainas bus priimami paūgėję ir buities iššūkių nebijantys vaikai, kurių amžius – nuo 10 iki 16 metų. „Čia pamiršime patogias lovas, karštą vandenį vonioje ar televizorių. Gyvensime didelėse kariško stiliaus palapinėse, miegosime kareiviškose lovelėse, prausimės lauko duše, valgysime kareiviškoje virtuvėje pagamintą maistą“, – karališkų sąlygų nežada Jurgita, tačiau vien pamačius naują rato formos keptuvą, ant kurio stovyklautojai ruošis maistą, gali suimti valstietiškas pavydas.

„Ši stovykla bus laisvė mintims ir emocijoms. Ieškosime lobių laukinėje gamtoje, o kartu jų rasime ir savo vidiniame pasaulyje“, – įsitikinusi organizatorė. Svajonių stovyklautojai Kojotų kaime leisis į abipusį ir nevaržomą nuotykį su gamta – maudysis, keliaus, tyrinės, kvailios, atsiduos saulei ir vėjui.

Veiklų, kaip visada, prigalvota tiek, kad vaikams neliks laiko pasigesti išmaniojo telefono, kompiuterio ar planšetės. Na, kad ir pas tikras karves vedantis Pieno kelias, kuriuo kvies keliauti charizmatiškoji sodybos šeimininkė Indrė Gruodienė! Jei pavyks draugiškai susitarti, pačius drąsiausius gaspadinė veikiausiai įleis ir į slaptus savo podėlius. Juose, susiglaudę it šikšnosparniai, žemyn uodegomis kaba nedidukai obuolių sūriai – juos Indrė verda pagal autentišką receptą ant tikros aukštaitiškos krosnies.

Svajoniu stovykla_vadovai_versli mama

Patrakę Svajonių stovyklos vadovai Judita ir Nerijus, teatro „Nieko sau teatras“ įkūrėjai. (Organizatorių nuotr.)

Liepos mėnesio pamainose daug dėmesio žadama skirti emocinei laisvei. Jurgita jau numačiusi, kad vyks emocijų paleidimo treniruotės su aktoriais Judita Šmitaite-Laurinavičiene ir Nerijumi Laurinavičiumi. Jiedu – vyras ir žmona, įkūrę teatrą „Nieko sau teatras“ ir muzikos grupė „Šerkšno tyla“. Kartu muzikuoja, kuria tekstus ir dainas vaikams, ugdo vaikus ir padeda jiems atsiskleisti.

Kas suspės – pigiau mokės

Sutapimas ar ne, bet pastaruoju metu svajotojai pataiko įsikurti vietoje kokiu nors keistu pavadinimu: antai praėjusiais metais apsistojo Zuikių, o šiemet kursis Kojotų kaime, prie Raibenių ežero. Kaimo turizmo sodyba vadinsis „Toli“ ir ji, pasak Jurgitos, įsikūrusi išties atokiame Ignalinos rajono kampelyje, kurį rasti ne taip paprasta.

Tad tiems, kam sekasi meilėje, bet nesiseka su GPS, galimai tiks pasiūlymas į stovyklą nuvykti ir parvykti centralizuotai. Tiek į Karklę, tiek į Kojotų kaimą autobusas vyks iš Vilniaus per Kauną. Kelionės pirmyn ir atgal kaina – 15 EUR.

Sekasi ir nelaukiantiems vasaros – iki vasario 14 d. kelialapio kaina į stovyklą Karklėje siekia tik 215 EUR, o abi pamainas Ignalinos rajone – po 165 EUR. Antram vaikui iš tos pačios šeimos taikoma 10% nuolaida, o turintiems Daugiavaikių šeimų asociacijos MES nariams išduodamą VISI SAVI kortelę, taikoma net 40% nuolaida.

Registracija į Svajonių stovyklą Karklėje

Registracija į Svajonių stovyklą Ignalinos rajone

Svajonių stovykla 2019_versli mama

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.