Renginiai

3 mamos apie tai, kodėl planuoti būtina

Print Friendly, PDF & Email

Olga Polevikova – aktorė, scenos kalbos dėstytoja, viešojo kalbėjimo mokyklos įkūrėja ir socialinio projekto „Svinguojanti mama“ vadovė. Jos vedamos Mamos metų planavimo dirbtuvės – išsigelbėjimas toms mamoms, kurios neranda tinkamo santykio tarp šeimos, verslo, laiko sau ir kitiems.

Ir pati Olga neslepia, kad jai kažkada buvo ne pyragai: „Gimus vaikams atsidūriau nuolatinio chaoso centre. Man labai norėjosi, kad būtų kažkas kitaip, bet kas tai turėtų būti, kaip ir kokiu būdu aš galėčiau tai padaryti – nežinojau. Tikrai suvokiau, kad galiu būti visiškai laiminga savo šeimoje, su savo vyru, su savo vaikais, bet vis su ta laime prasilenkdavom. Ir vis galvojau – kur čia šuva pakastas?!“

Šuniui atkasti, pasak Olgos, prireikė laiko 😀 Ilgainiui ji suprato, jog vien paprastas – paprastut paprasčiausias – užduoties surašymas ant lapo atlaisvina mažiausiai 15 minučių jai įveikti ir sutaupo pilną saują nervų ląstelių. Ir šis atradimas tada dar šviežiai iškeptai mamai tapo pirmu ir pačiu rimčiausiu žingsniu link svingavimo – laisvo buvimo, ramios ir pakankamai struktūrizuotos buities.

Paskui, pasak Olgos, buvo ir kitų ne mažiau svarbių įžvalgų: planas tarnauja mums, o ne mes planui, planą galima keisti ir netgi išmesti, rūpintis pirma reikia savimi ir tai daryti tam, kad namiškiai šalia mūsų jaustųsi ramiai ir saugiai, ir dar daug kitų atradimų. „Bet pradžia ir šiandienės „Svinguojančios mamos“ pagrindai bei esmė yra tas pats atradimas: žinai, ko nori, surašai ant lapelio ir…. svinguoji tikslo link!“, – dabar džiaugsmingai tvirtina Mamos metų planavimo dirbtuvių vadovė.

3 mamos apie tai, kaip jos išmoko planuoti

Viktorija Janauskienėviktorija jankauskiene

Ačiū už tą gėrį – Mamos metų planavimo dirbtuves!!! Nors sąžiningai ir aktyviai parašiau tik trečdalį dirbtuvių vadovės Olgos užduotų ataskaitų, bet jos padėjo pamatą nuolatiniam planavimui ir įpratino planus užfiksuoti (užsirašyti). Dabar visada pagalvoju: o ką gi padariau sau? ką šiandien duodu šeimai? kiek laiko ir jėgų skyriau žmonėms?

Didelis tikslas nebeatrodo nepasiekiamas, kai jį suskaidai mažais žingsneliais tiek laiko, tiek pastangų prasme. Labai dėkoju ir už namų darbus prieš seminarą – norai pildosi, svarbu juos užrašyti 🙂

Vaidilė Šeškevičienė

Po Mamos metų planavimo dirbtuvių atėjo aiškus žinojimas – planuoti būtina, kitaip viskas tekės sava vaga. Antra suvokta tiesa – keisti(s) reikia po truputį. Per daug užsibrėžus, nepavyksta niekas. Trečia (man šis suvokimas buvo skaudžiausias) – net pačiam planavimui reikia susikurti laiko ir sąlygas. Ilgą laiką galvojau, kad viską galiu pati viena, bet akivaizdu, kad reikia pagalbos. Savistaba padėjo susiskaičiuoti, kad paroje nėra tiek valandų, kad viską, ka noriu padaryti, spėciau (na, nebent mesti miegoti, bet tokio tikslo neturiu 🙂 ) Tad manęs dar laukia ilga kelionė sėkmingo planavimo link. Tikiu, kad pavyks, nes noro keistis turiu.

Aistė Margėaiste marge

Pažintis su dirbtuvių vadove Olga Polevikova man apskritai buvo šių metų atradimas ir dovana. Tai nuostabi moteris ir to nuostabumo mums daug perdavė! Man patiko rašyti ataskaitas ir sąmoningai planuoti kiekvieną dieną 🙂

Prisijunkite prie judėjimo „Svinguojanti mama“ ir Jūs! Tai bus vertingiausia dovana, kurią galite sau padovanoti 🙂

Kaip tai padaryti?

Registruokitės ir ateikite gruodžio 18-19 d. į Mamos metų kūrimo dirbtuves!

Registracijos forma čia

Tel. pasiteirauti: +370 687 83 130

Dviejų dienų mokymų kaina – 85 €

Daugiau apie projektą „Svinguojanti mama“

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.