Aktualu

Mūsų iššūkiai

Print Friendly, PDF & Email

Neseniai per vieną radio stotį išgirtas psichologo komentaras privertė susimąstyti. Ar žinote, kad išpildyti troškimai, svajonės, patenkinti didžiausi norai, įgyvendinti tikslai ir siekiai mus džiugina… tik dvi savaitės. Po jų mūsų laimės indeksas vėl grįžta į įprastinę kreivę (lygiai taip ir su nesėkme  – po dviejų savaičių liūdesys praeina).

Bet dėl tų dviejų savaičių gerų emocijų ir pasitenkinimo verta stengtis. Nes taip mes augame. Nes „iššūkis yra visų žmonių veiksmų esmė ir pagrindinė priežastis. Jei bus vandenynas, mes perplauksim jį. Jei bus liga, mes ją išgydysim. Jei kažkas bus negerai, tai ištaisysime. Jei bus rekordas, sumušime jį. O jei bus kalnas, įkopsime į jį“ (rašytojas ir alpinistas Džeimsas Ulmanas).

Tas pats psichologas radio eteryje pažymėjo, kad nejudantis vanduo tampa pelke. Taigi mes turime kelti sau iššūkius ir tikslus, o juos pasiekę – užsibrėžti naujus. Kam? Tam, kad judėtume į priekį.

Šiandien kovo 11 – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena! Niekas nepaneigs, kad daugiau nei prieš dvidešimt metų laisvės siekis buvo iššūkis. Pasidžiaukime šiuo pasiekimu ir susimąstykime dėl ko mes kovosime rytoj kaip asmenybės, kaip piliečiai, kaip tauta!?

 

  1. Šaunuolė mano dukrytė,Monika:)Labai susidomėjusi viską perskaičiau:)
    Net man(nelabai veikliai močiutei) patiko:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.