Veidai

Indrė: su Šeimos kortele laimi besidalinantys

Print Friendly, PDF & Email

Keturių vaikų mamą Indrę Petkevičienę pelnytai galima vadinti dar ir Šeimos kortelės mama. Jau dvejus metus ji lydi kiekvieną šios iniciatyvos žingsnį ir žino atsakymus į bene visus klausimus, kokių tik gali kilti. Kita vertus, ar gali būti kitaip, kai esi ir didelės šeimos, ir didelės nacionalinės kampanijos koordinatorė?

Kalbėdama apie nueinančius 2020-uosius, Indrė atvira: visais požiūriais sudėtingi metai negailėjo iššūkių ir Šeimos kortelei. Nepaisant jų, įvairiai vertinama nuolaidų ir privilegijų sistema gausioms ar neįgalų vaiką auginančioms šeimoms toliau atkakliai skynėsi kelią pas savo naudotojus. Indrės skaičiavimais, metams baigiantis Šeimos kortelę jau turi 80 proc. šeimų, auginančių daugiau kaip 3 vaikus, ir apie 20 proc. šeimų, auginančių vaiką su negale.

Apžvelgdama nueinančius metus, Šeimos kortelės programos koordinatorė dėlioja statistiką. Ji, pasak moters, išties gera, turint omenyje, kiek daug netikėtumų, suvaržymų, apribojimų pažėrė COVI-19 pandemija.

„Pavyzdžiui, per šiuos metus Šeimos kortelę pristatėme 19-oje savivaldybių, kur surengėme 20 renginių. Nuo plano atsilikome tik dviem renginiais – sakyčiau, labai neblogas rodiklis tokiems sudėtingiems laikams. Dėl paskelbto pirmojo karantino reikėjo spėriai suktis ir visas tas 19 savivaldybių aplankyti per 3,5 mėnesio“, – sako pašnekovė.

Į klausimą, ar nepavargo, Indrė išsisuka nuo tiesaus atsakymo. „Pristatydama kortelę skirtingose Lietuvos savivaldybėse vykstančiuose renginiuose visada pasikraunu energijos, – šypteli. – Pamatau žmonių šypsenas ir palaikymą. Išgirstu padėką, kad jie jau naudojasi privilegijomis. Kartu su jais pasidžiaugiu, kai jie apsidžiaugia sužinoję, kuo naudinga Šeimos kortelė. Žinoma, pasitaiko ir neigiamų atsiliepimų, bet taip būna labai retai arba iš tų, kurie nėra įsigilinę.“ Šeimos kortelė_programėlė_versli mama

Prisijaukino verslą

Šiemet kortelės programoje įvyko ir technologinis proveržis – gegužę startavo mobili programėlė. Naudotojui ji leidžia vienoje vietoje pamatyti visas Šeimos kortelės naujienas, prisijungusius partnerius, arčiausiai buvimo vietos esančias įstaigas ir įmones, kuriose teikiamos nuolaidos.

Indrė neslepia, kad atsiradus šiai viešinimo inovacijai, verslai ėmė labiau domėtis galimybe dalyvauti Šeimos kortelės programoje, tačiau karantinas daugelį jų privertė mąstyti ne apie socialinę atsakomybę, o apie išgyvenimą.

Oficialiais duomenimis, dabar Šeimos kortelės programoje dalyvauja 228 partneriai – kol kas tik 52 proc. planuoto skaičiaus. „Sunku prikalbinti dalintis su kitais, kai verslas pirmiausia galvoja, kaip išlikti ir išlaikyti savo darbuotojus“, – pastebi koordinatorė.

Jai pačiai Šeimos kortelė atidarė duris į tarptautinę verslo rekomendacijų organizaciją BNI – jau visus metus Indrė yra vieno iš verslo pusryčių klubų narė. Kartą per savaitę besirenkantys klubo nariai vieni kitiems pristato savo verslus, kad galėtų juos geriau pažinti ir rekomenduoti kitiems. Būtent čia Indrė, nors ir nėra klasikinė verslininkė siaurąja to žodžio prasme, rado daugybę šiltų kontaktų, išaugusių į tvarų bendradarbiavimą.

Net 37 įmonės, kurių atstovai priklauso BNI klubams, tapo Šeimos kortelės partneriais. Žiūrint statistiškai, 65 proc., arba 2/3 visų pasiūlymų, jungtis prie Šeimos kortelės atėjo būtent per šią verslo rekomendacijų organizaciją.

Pasak Indrės, verslo pusryčiai padėjo rasti ir pasiekti tuos verslus, kurie, kaip ir pati BNI organizacija, vadovaujasi šūkiu „Laimi besidalinantys“. Partneriais tapo tiek patys klubų nariai, tiek jų rekomenduotos įmonės.

Šeimos kortelė_Zarasuose_versli mama

Vasarą, kai karantino ribojimai kiek atlaisvėjo, Šeimos kortelę buvo galima sutikti įvairiose miestų šventėse. Nuotraukoje iš kairės: aktyvi visaginietė, 4 vaikų mama Airida Drus, portalo VERSLI MAMA vadovė Skaidrė Vainikauskaitė-Tomaševičienė ir Šeimos kortelės koordinatorė Indrė Petkevičienė.

„BNI verslo klube dalyvauti su socialine iniciatyva man labai patinka, kadangi ten galiu daug greičiau pasiekti atsakingus asmenis arba rasti reikiamus kontaktus. Juolab kad klube dalyvauja verslai, kuriems, kaip ir Šeimos kortelei, dalinimasis yra vertybė – tai labai svarbu sėkmingai partnerystei“, – įsitikinusi pokalbininkė ir čia pat prasitaria turinti ambicingą užmojį Šeimos kortelę paversti tokia, kad verslams būtų garbė tapti jos partneriais.

Pažintys visiems atvėrė galimybių

Kalbinti Šeimos kortelės partneriai tarsi susitarę tvirtina: iki Indrei pasirodant klube, apie Šeimos kortelę kažką viena ausimi girdėję buvo, tačiau iki galo jos veikimo principo neperprato.

„Anksčiau apie Šeimos kortelę buvau girdėjęs, tačiau susidariau įspūdį, kad ji skirta tik socialiai remtinoms šeimoms. Sužinojus apie šią nuolaidų sistemą daugiau, sužavėjo tai, kad kortelė skirta visoms šeimoms, neskirstant jų pagal socialinę padėtį. Pagalvojau, kad mūsų įmonės paslaugos būtų naudingos tiems, kurie neieško pragyvenimo iš pašalpų, bet bando kažką kurti patys“, – portalui VERSLI MAMA yra sakęs Tomas Štura, vadovaujantis įmonei „TMD apskaita“. Jo atstovaujama įmonė su Šeimos kortele teikia 15 proc. nuolaidą gyventojų pajamų deklaracijos parengimui, konsultacijoms apskaitos ir mokesčių klausimais, mažosios bendrijos registravimo paslaugai.

Ne iš karto perpratęs Šeimos kortelės veikimo principą prisipažįsta ir Miroslav Abramovič, UAB „Ateities rinkodara“ vadovas. „Buvau girdėjęs, bet tiksliai nesupratau, kas tai per sistema, nes pats dar neturiu šeimos“, – nuoširdžiai sako verslininkas. Po pažinties su Indre jis apsisprendė gausių šeimų verslams teikti 30 proc. nuolaidą tinklalapių ir elektroninių parduotuvių kūrimui bei komunikacijos paslaugoms socialiniuose tinkluose.

„Sužinoję daugiau, supratome, kad iš esmės tai yra dar vienas pardavimo kanalas, per kurį galima pritraukti klientų. Kadangi šiuo metu visas verslas kraustosi į internetą, jam tampa reikalingi tinklalapiai, elektroninės parduotuvės ir reklama, kuri į šiuos išteklius pritrauktų potencialių pirkėjų“, – kodėl tapo Šeimos kortelės partneriu, aiškina M. Abramovič.

Šeimos kortelė miesto šventėse_versli mama

Dėl paskelbto pirmojo karantino Šeimos kortelei reikėjo spėriai suktis – per 3,5 mėnesio apvažiuota 19 savivaldybių. Organizatorių nuotr.

Jam antrina Asta Zaiceva-Stalmakova, Šeimos kortelės turėtojams siūlanti 20 proc. nuolaidą visoms grafinio dizaino ir maketavimo paslaugoms: „Vos išvydusi Šeimos kortelės nuolaidų programą, supratau, kad jos dėka atsiveria labai geros bendradarbiavimo galimybės. Pamačiau, kiek mano verslas gali prisidėti prie šeimų ir jų verslų augimo“.

„Nuolaidos – pačios įvairiausios: nuo namo pridavimo paslaugų, kompiuterių ar stogo remonto, vėdinimo ir šaldymo įrangos iki judesio klinikų, laboratorijų, odontologų, grožio ir SPA paslaugų ar žaislų“, – nueinančių metų derlių apibendrina Indrė ir prasitaria: jai pačiai smagiausia, kad prie gausaus partnerių būrio prisijungė leidykla „Jūsų Flintas“. Gali būti, kad netrukus bus sudaryta bendradarbiavimo sutartis ir su Žaros leidykla.

„Labai noriu ir tikiu šios kortelės nauda šeimoms. Tikiuosi, kad ji ir toliau gyvuos, jungs dideles šeimas ir socialiai atsakingus verslus. Visos šeimos yra skirtingos, skirtingos jų vertybės, taip pat skirtingi ir poreikiai. Todėl kai išgirstu komentarus, kad šios paslaugos mums nėra aktualios, tikiu, kad kažkam jos net labai aktualios. Pati esu daugiavaikė mama, todėl man nėra sunku atstovauti šioms šeimoms ir argumentuoti, kodėl verta tapti partneriu. Kartais tenka priminti, kad yra daug atsakingų šeimų, kurios augina 3 ir daugiau vaikų, ir joms svarbu ne tik tuos vaikus pamaitinti, bet ir užimti, lavinti, visiems kartu turiningai leisti laisvalaikį ar imtis šeimos verslo“, – baigdama nelengvų metų apžvalgą, viltingai apibendrina Indrė.

Apie Šeimos kortelę

Per 2020 m. Šeimos kortelei gauti buvo pateikti 6 144 prašymai: 5 135 jų pateikė šeimos, auginančios daugiau kaip 3 vaikus, o 1009 – šeimos, auginančios atžalą su negalia.

Iš viso nuo Šeimos kortelės programos pradžios jau išdalinta per 20 000 kortelių, jomis naudojasi daugiau kaip 50 proc. visų potencialių naudos gavėjų.

Nuo 2019 m. rugsėjo gausios ir neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus, prižiūrinčios šeimos gali pasinaudoti Šeimos kortele, kuri užtikrina nuolaidas partnerių prekėms bei paslaugoms, įvairias lengvatas ir privilegijas tiek viešajame, tiek privačiajame sektoriuje. Šeimos kortelė neatstoja banko kortelės.

Dalyvavimas nacionalinėje Šeimos kortelės nuolaidų sistemoje valstybinėms įstaigoms ir verslui sudaro sąlygas palaikyti gausias bei neįgalius vaikus prižiūrinčias ar slaugančias šeimas, taikant nuolaidas nacionaliniu ir regioniniu mastu. Šiuo metu Šeimos kortelę turi daugiau kaip 20 300 potencialių jos gavėjų.

***

Šeimos kortelė_versli mama

Tekstas publikuojamas įgyvendinant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansuojamą projektą „Šeimos kortelės partnerių įtraukimas ir informacijos apie šeimos kortelę sklaida 2020“.

Portalą VERSLI MAMA administruojanti VšĮ „Versli mama“ yra Šeimos kortelės komunikacijos partnerė ir ambasadorė.

Indrės portretinė nuotrauka iš erikosfoto.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.