Moteriškai

Ką reiškia raudono siūlo apyrankė?

Print Friendly, PDF & Email

Per visą istoriją ir įvairiose filosofijose raudonas siūlas buvo dėvima apsaugai, tikėjimui, sėkmei, stiprybei ir ryšiui palaikyti. Nors yra skirtingų nuomonių apie raudono siūlo savybes, jis laikomas galingu įrankiu įvairiose kultūrose.

Šiandien daugelis žmonių tai naudoja kaip priminimą, kad jie nėra vieni. Tai taip pat yra mylimo, palaikymo ir saugumo jausmo simbolis. Kitiems tai paskata išlikti pozityviam, susidūrus su bet kokiais sunkumais.

Prieš pasinerdami į skirtingus raudonos spalvos apyrankės dėvėjimo ir naudojimo būdus, apžvelkime šiek tiek jos istorijos, nes dažnai senovės kultūros ir tradicijos yra perkuriamos komerciniais tikslais.

Iš kur atsirado raudono siūlo svarba?

Raudono siūlo kilmės pėdsakai randami įvairiose kultūrose: induizme, budizme, krikščionybėje, kabaloje ir senovės kinų moksle.

Induizmo transliuojama prasmė

Induizme raudoną (taip pat kartais geltoną ar baltą) siūlą ištekėjusios moterys nešioja ant kairiojo riešo, o vyrai ir netekėjusios moterys – ant dešiniojo. Raudonas siūlas laikomas šventu ir naudojamas daugelyje religinių švenčių ir tradicijų. Kad žmonės pajustų ryšį, raudonas siūlas buvo dėvimas kaip sėkmės ir apsaugos simbolis.

Ką raudonas siūlas reiškia kabaloje?

Kabala yra mistinė judaizmo forma. Senovės hebrajų tekstuose Rachelė, Juozapo motina, daugelį metų bandė pastoti nesėkmingai. Manoma, kad ji buvo nevaisinga, kol galiausiai pagimdė Juozapą.

Jos garbei skirtas ritualas – septynis kartus aplink kapą aprišti raudona virvele, kad įpūstų į jį apsaugos ir sėkmės energijos. Nuėmus virvelę nuo Rachelės kapo, ji supjaustoma apyrankės dydžio gabalėliais. Jis užrišamas ant kairiojo riešo, kai kalbama apsaugos malda. Manoma, kad apyrankė atbaido blogį.

Budizmas ir raudono siūlo apyrankės reikšmė

Tibeto Vadžrajanos budizmo linijose per ceremonijas įprasta rišti virvelę aplink riešą. Siūlą palaimina Lama ir duoda studentams bei praktikams, kad jie pažymėtų budizmo įžadų davimo progą.

Tradiciškai Lama palaimina siūlą, tada suriša mazgą ir prisotina ją mantra. Kaip ir kitose tradicijose, sakoma, kad šios raudonos virvelės neša sėkmę ir suteikia apsaugą.

Ką sako krikščionybė?

Skaisčiai raudonas siūlas, apvyniotas aplink dviejų biblinių veikėjų – Fareso ir Zaros – ranką, yra Biblijos Pradžios knygos 38 skyriuje. Ištraukoje siūlas simbolizuoja atpirkimą.

Senovės kinų legenda ir raudonas siūlas

Senovės kinų legendoje raudona likimo gija yra – nematoma ir sieja visus, kurių gyvenimai susipins. Jį valdo kinų santuokos dievas Yue Lao, nes jis pirmiausia siejamas su ryšiu tarp dviejų žmonių, kuriems lemta susituokti.

Šiuolaikinis šios klasikinės tradicijos posūkis

Kadangi raudono siūlo tradicija kilusi iš daugelio kultūrų, laikui bėgant ji buvo pakeista į modernią praktiką, kurioje derinamos visos tradicijos.

Partnerio turinys. Nuotrauka asociatyvinė ©Canva.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.