Namai

Kaip susikurti kokybiškam poilsiui pritaikytą miegamąjį?

Print Friendly, PDF & Email

Ne be reikalo įsikuriantys ar atnaujinantys savo būstą itin daug dėmesio skiria miegamojo zonai. Kone visi esame girdėję, kad kokybiškas miegas yra geros savijautos ir sveikatos pagrindas. Žinoma, norint kokybiškai pailsėti, neužtenka vien tik ergonomiško čiužinio. Reikia apsvarstyti ir kitus svarbius aspektus, kurie daro įtaką miegui. Šiame straipsnyje pasidalinsime įžvalgomis, kurios leis sukurti tinkamą aplinką miegamajame.

Tinkamos langų uždangos

Didelę įtaką miego kokybei turi šviesa. Dėl to miegamajame patariama naudoti storų audinių langų uždangas, kurios gali pilnai užtemdyti patalpą. Čia puikiai tinka roletai, žaliuzės ar naktinės užuolaidos. Rinkdamiesi bet kurį gaminį atsižvelkite į audinio kokybę ir tankį. Beje, novatoriški langų uždengimai leidžia ne tik efektyviai kontroliuoti šviesos srautą, bet ir palaikyti optimalią temperatūrą. Svarbu dairytis UV spinduliams ir karščiui atsparių medžiagų.

Taip pat labai svarbus ir grynas oras – langus ypač šiltuoju metų laiku neretai atveriame tiek dėl gryno oro, tiek dėl vėsesnio gūsio. Didžiausias iššūkis – kaip įsileisti gryno oro ir išvengti erzinančių vabzdžių, ore sklandančių žiedadulkių? Vien dėl to, nepriklausomai nuo pasirinktų langų uždengimų (roletų, užuolaidų, žaliuzių ar pan.) patariama įsigyti ir tinklelius langams. Tinklelis nuo vabzdžių leis vėdinti patalpą ir užkirs kelią lapų, žiedadulkių patekimui į miegamąjį. Tokiu būdu užtikrinsite optimalią temperatūrą patalpoje dienos ir nakties metu, atsikelsite geriau pailsėję ir žvalesni.

Kokybiška patalynė ir užvalkalai

Siekiant sukurti tobulą miegamojo aplinką, svarbu ne tik tai, ant ko miegama, bet ir tai, prie ko liečiasi kūnas. Kadangi miego metu kūnas prakaituoja, svarbu įsigyti patalynę, kuri leistų prakaitui išgaruoti. Pasirinkus sintetinę patalynę, galima susidurti su tokiomis odos problemomis kaip niežėjimas, alergija. Dėl to ne tik suprastėja miego kokybė, bet ir atsiranda rizika, kaip patalynėje pradės veistis kenksmingi mikroorganizmai.

Atsižvelgiant į tai, patariama rinktis patalynę, kuri būtų pasiūta iš natūralios medžiagos, pavyzdžiui, medvilnės, lino ar šilko. Šie audiniai gerai praleidžia orą ir sugeria drėgmę, todėl kūno išskiriama drėgmė greičiau ir lengviau išgaruoja. Alergiją turintiems žmonėms, patariama įsigyti iš lino pagamintą patalynę, nes linas pasižymi antibakterinėmis savybėmis. Dėl to jame nesikaupia dulkių erkutės.

Miego režimas

Kokybiškam poilsiui įtakos turi ir miego režimas. Specialistai pataria tuo pačiu metu keltis ir eiti miegoti. Laikantis disciplinos, organizmas pripranta prie režimo, todėl atsikelti rytais būna kur kas lengviau. Be to, laiku eidami miegoti, išvengsite noro užkandžiauti vakare, taip pat greičiau užmigsite ir geriau miegosite.

Be viso to, specialistai pataria gerti pakankamai vandens dienos metu. Taip išvengsite organizmo dehidratacijos ir prabudimų nakties metu. Norėdami išgerti pakankamą kiekį vandens, atsižvelkite į kūno svorį ir metų laiką. Vasarą kūnas prakaituoja intensyviau, todėl vandens reikėtų išgerti daugiau. Taip pat būtina gerti daugiau vandens sportuojant bei išgerti vieną stiklinę geriant kavą.

Taigi, atsižvelgę į aukščiau pateiktas įžvalgas, sukursite ne tik kokybišką miegamojo aplinką, bet ir išlaikysite tinkamą miego režimą. Dėl to svarbu pasirūpinti tiek kokybiška patalyne, tiek reikiamu patalpos užtamsinimu, tiek vėdinimu. Žinoma, patariama laikytis ir sveikos, subalansuotos mitybos bei suvartoti pakankamą kiekį skysčių.

Pranešimo spaudai organizatorių nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.