Aktualu

2016 metų versli mama – Milana Jonikienė

Print Friendly, PDF & Email

Gegužės 7-ąją, šeštadienį, kai oras buvo vasariškai šiltas ir be vėjo, tarsi užsakytas specialiai šiai progai, „Muzikos perlų akademijos“ auklėtinės Ivetos Svilainytės atliekamu kūriniu prasidėjo pirmieji Lietuvos istorijoje Verslių mamų apdovanojimai’ 2016. Taigi, jau žinome pačias pačiausias, verslų versliausias 2016 metų mamas! 

„Aš, kaip šių apdovanojimų sumanytoja ir pagrindinė organizatorė, tikiu, kad verslios mamos nusipelnė tokios šventės. Šventės, kuri pagerbtų mus už motinystę ir verslumą. Šventės, kurią mes, mamos, linksmai švęstume, kol dar esame jaunos, gražios ir kupinos energijos – energijos įkvėpti, motyvuoti, dalintis ir džiaugtis savo moteriškumu”, – kreipdamasi į susirinkusiuosius sakė Skaidrė Vainikauskaitė, 4 vaikų ir portalo verslimama.lt mama.

VERTINIMO KOMISIJA

Iš viso Verslių mamų apdovanojimams’2016 buvo nominuota 21 mama – po 3 kiekvienoje iš 7 kategorijų. Stebėdami ydingą rinkimų internete praktiką, kai laimėtoją lemia gausesnės ir aktyvesnės gerbėjų pajėgos socialiniuose tinkluose, atsakingą verslių mamų vertinimo darbą apdovanojimų organizatoriai nusprendė patikėti išimtinai vyriškai komisijai: Rokui Žilinskui, Seimo nariui ir buvusiam televizijos žinių veidui; kunigui Ryčiui Gurkšniui, jėzuitui, ugdomojo vadovavimo (koučingo) specialistui, Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčios rektoriui; Tomui Čyvui, žurnalistui, politikos apžvalgininkui ir griežtam visuomeninių reiškinių vertintojui; Vygandui Rutkauskui, mokymų įmonės Bendravimo akademija įkūrėjui ir lektoriui, koučingo ir neurolingvistinio programavimo meistrui bei verslo treneriui; Karoliui Rugiui, advokatui, portalo verslimama.lt konsultantui teisės klausimais.

BALSŲ SKAIČIAVIMAS

Vertinimo komisijos nariams buvo pateikta lentelė su nominančių pavardėmis ir nuorodomis į portale verslimama.lt publikuotus tekstus. Lentelėje komisijos nariai žymėjo, kuriai iš verslių mamų skiria I, II ir III vietą. Už pirmą vietą buvo skiriami 3 balai, už antrą – 2, už trečią – 1 balas. Juos susumavus, paaiškėjo kiekvienos kategorijos nugalėtoja. Dėl įvairuojančių verslo formų (nuo individualios veiklos iki UAB) ir skirtingose šalyse vykdomos veiklos mamų verslo finansiniai rodikliai vertinami nebuvo. Savo ruožtu portalas verslimama.lt komisijos narius patikino, kad visos pristatytos kandidatės veiklą vykdo skaidriai ir nenusižengdamos įstatymams.

Vertindami nominantes, komisijos nariai atsižvelgė į šiuos pagrindinius kriterijus: 1) Motinystės ir verslo patirtis, 2) Verslo poveikis visuomenės pažangai ir gerovei, 3) Indėlis į moterų verslumo skatinimą ir įgalinimą, 4) Lyderystė.

LAUREATĖS

Nominacijų pavadinimai neatsitiktinai susiję su augimu, nes portalo verslimama.lt motto – ieškoti sprendimų, kaip auginant vaikus augti pačiai.

vilma2Auganti versli mama’ 2016 

Jauna, ikimokyklinio ir (ar) pradinių klasių amžiaus vaikus auginanti mama, verslaujanti trumpiau nei 3 metus – Vilma Petkevičienė

 

 

ruta cerniauskaitre

Auginanti versli mama’ 2016

Mama, kurios verslas susijęs su vaiko ir (ar) suaugusiojo asmenybės formavimu, vertybių propagavimu, edukacija, visuomenės gerovės kėlimu – Rūta Černiauskaitė

 

Diana LodieneUžaugusi versli mama’ 2016

Brandi versli mama, užauginusi savo vaikus ir verslą tiek, kad patirtimi jau gali dalintis su jaunesniais verslais – Diana Lodienė

 

 

sigita mackDaugiavaikė versli mama’ 2016

Tris ir daugiau vaikų auginanti mama, kuri pasirinko ne skųstis ir prašyti pašalpų, o kurti verslą – Sigita Mackevičienė

 

 

GitanaVersli mama išeivijoje’ 2016

Mama-meilės emigrantė, kuri gyvenimą svetur pasirinko ne dėl sotesnio duonos kąsnio, bet kviečiama širdies. Iš to širdies kvietimo užsienyje gimė jos vaikai ir verslas, bet širdyje visada išliko Lietuva – Gitana Ginkevičė (Londonas)

 

AlionaVersli mama prie meno’ 2016 

Mama, turinti neformalųjį arba formalųjį meninį išsilavinimą ir iš šių kompetencijų sukūrusi savo verslą – Aliona Bogdanova

 

 

m jonikiene2016 metų versli mama

Pagrindinė nominacija, kurios laureatė visus metus bus pristatoma šiuo titulu kaip verslios mamos etalonas – Milana Jonikienė

 

PAGRINDINIAI PRIZAI – BALSO PAVEIKSLAI AQUA LINGUA

Septynios mamos, nugalėjusios septyniose Verslių mamų apdovanojimų’ 2016 kategorijose, dovanų išsivežė unikalius balso paveikslus AQUA LINGUA. Tai analogų pasaulyje neturinti verslo dovana – balsas, arba garso bangos, suvirpina trečdalį stiklinės vandens, supilto į apvalią arba stačiakampę formą, o gautas vaizdas apšviečiamas ir nufotografuojamas. Šios technologijos kūrėja ir autorė – versli 4 vaikų mama, mokslininkė ir dizainerė Rūta Mickienė. Pasak jos, verslioms mamoms skirtuose paveiksluose sustojęs balsas – vienas gražiausių jos matytų piešinių. Ir argi gali būti kitaip, kai tas balsas – gražiausias mamai, vaiko balsas.

Kaskart, nuskaičius AQUA LINGUA balso paveiksluose esantį QR kodą, verslioms mamoms skambės istorinę vertę įgysianti kompozitoriaus Fausto Latėno ir poetės Ramutės Skučaitės sukurta daina – „Lopšinė mamai“. O istorine ji laikui bėgant taps todėl, kad ją atlieka talentingiausi iš talentingiausių Lietuvos vaikų – 70-metį šiemet švenčiančios Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos chorinio dainavimo ir dirigavimo specialybės pirmokai ir antrokai, vadovaujami mokytojos Eglės Ganusauskienės. Prabėgs vos dešimt su trupučiu metų, ir šie balsai skambės nuo garsiausių pasaulio scenų, įeis į Lietuvos ir pasaulio muzikos istoriją.

PRIE ŠVENTĖS PRISIDĖJO

Paliesiaus dvaras ir jo šiltoji siela Birutė Jaškūnienė

Pakilią nuotaiką visą popietę kūrė Jūratė Urbienė iš BALTA BALTA boutique naturel ir fotografė Vera Gorbačeva, kurioms talkino renginio pilkoji kardinolė – režisierė Vanesa Urbienė.

Už proginį verslių mamų makiažą dėkojame versliai mamai, talentų globėjai, tarptautinio konkurso, vykusio parodoje Pelenė, III vietos laimėtojai kategorijoje „Podiumo makiažas“ Rūtai Černiauskaitei.

Verslių mamų apdovanojimų’ 2016 akimirkos feisbuke

remejai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.